Grundejerforeningen Lundevang

100-års jubilæumsfest

Lørdag d.21 september 2019 kl.16.00 afholdt vores forening en fantastisk

100-års jubilæumsfest på Dragør Fort, Prins Knuds Dæmning 2.

Vi var i alt 55 voksne og 9 børn.

Eftermiddagen startede som sagt kl.16.00 med velkomstdrink.

Og kl.16.15 startede der så en gevaldig morsom og hyggelig skattejagt, hvor de 9 børn gik op i jagten med liv og sjæl. Flere af de voksne fulgte meget med i hvordan børnene klarede det.

Det drejede sig om at de skulle løse “Piratmysteriet og redde Kaptajn Tveskægs sørøverskat fra den grusomme Kaptajn Sortskæg”. Der var lavet 4 poster, som ledte til skatten som den femte post. Hver post indebar en opgave, som skulle løses. Efter løsningen fik man en nøgle til skatten. Og børnene beskyttede disse nøgler med deres liv og ledetråd til næste post. De fire nøgler skulle til sidst bruges til at “åbne” skatten. De fire nøgler og ledetråd var et puslespil, der viste hvor skatten var. Og Thomas, som styrede det hele var selvfølgelig udklædt som sørøver med bandana, øjeklap og sabel.

Hver af børnene fik uddelt et flot diplom for veludført hjælp til skattejagten. pirat

Imens hyggede resten af de voksne sig i det store telt, som var sat op til venstre for hovedindgangen.

Kl.18.00 blev der serveret en forret: Røget tun med orangedressing, marinerede jumborejer og pestobagt torskefilet.

Og efter det var adgang til en super lækker buffet: “Kommandørens livretter”:

Tomatsalat med mozzarella, salat med nødder og vinaigre

Peberstegt oksefilet, kyllingebryst svøbt i bacon og citron-og rosmarinmarineret kalvefilet

Pasta med smørsauterede grøntsager, stegte marinerede svampe og bønnesautè med bacon og løg

Rosmarinkartofler og flødestuvede kartofler

Pebersauce og rosmarin sauce

Og til børnene var der pølser, frikadeller og lign.

Under middagen havde festudvalget sørget for “Fri bar“ – øl, vin og sodavand.

Omkring kl.20.00 blev der serveret et ostebord med danske og udenlandske oste.

Ca.kl.21.00 stod Per Kiilerich for en sjov quiz, hvor præmien var 2 x 2 biografbilletter til Dragør Bio.

Per havde lavet 15 spørgsmål, hvorpå der var 2 muligheder – rigtig eller forkert. Og gættede man rigtig var man stadig med om at vinde præmien. Der blev tænkt og grublet, grinet meget. Og nogle ærgrede sig lidt over at havde gættet forkert. Spørgsmål og svar vedlægges, hvor det rigtige svar er fremhævet med fed skrift. Brug det til lære noget om Dragør.

Der var pyntet pænt op. Per Kiilerich havde fremskaffet nogle gamle bøger, med nogle referater fra foreningens protokoller samt nogle gamle regnskaber fra tiden 1940 – 1960.

Der var også fremtryllet nogle gamle billeder. Fra Hollændervænget og fra Lundegård Strandvej ved tunnelen under Hartkornsvej, hvor et stort egetræ var væltet ved orkanen d.3.december 1999, så der var blevet revet ledninger ned. Så vi var mange naboer, der var uden strøm i over 45 timer. Og der var også revet et tag af fra en garage på Lundegård Strandvej. Så når man kom hjem om aftenen, skulle man passe på, hvor man trådte, da det jo var mørk og der lå ledninger på vejen fra telefonpælene. Lidt uhyggeligt og skræmmende.

Hele dette arrangement kostede kun kr.150,00 pr. voksen og kr.50,00 pr. barn (1-12 år)

De deltagende medlemmer hyggede sig gevaldig meget og der blev snakket rigtig meget om især gamle dage, når der blev kigget på de gamle billeder.

Og så må vi se hvornår næste sjove og garanteret fantastiske jubilæumsfest skal afholdes.

Med venlig hilsen

Jørgen Frederiksen

15 quiz spørgsmål

Hvor mange km2 er Dragør Kommune – ca. 18,42 eller 21,42?

Hollænderhallen havde en svømmehal, nu er en ny taget i anvendelse, men hvilket år lukkede den gamle svømmehal – 2009 eller 2011?

Kongelundsfortet, som i dag er et rekreativt sted, var aktivt bla medvirkende til luftforsvaret af København. Hvornår trådte fortet ud af aktiv tjeneste – 1982 eller 1985?

Hvornår blev Dragør Kirke indviet – 1785 eller 1885?

Dragør Jernbanestation, der blev indviet i 1907, blev nedlagt som jernbanestation, men hvornår – 1947 eller 1949?

Nogle af Hollænderhallens lokaler har fra ca. 1971 varet benyttet som skolelokaler, men hvornår ophørte Hollænderhallen at lægge lokaler til skole – 1985 eller 1987?

Dragør Kommune og Store Magleby Kommune blev lagt sammen, men var det 1971 eller 1974?

Skolen ved Vierdiget blev indviet mandag d.12. august 1963. Men hvornår blev den nedlagt – var det i 2013 eller 2015?

Øresund begynder nord for Helsingør, hvornår stopper betegnelsen Øresund og bliver til Østersøen. Er det ved i en linje fra Stevns Fyr til Falsterbo eller er det i en linje fra Køge til Falsterbo?

I 1937 blev Kajakhavnen udgravet, den blev nogle år senere nedlagt, men hvor lå den. Ved Drogdensvej eller ud for det nuværende Dragør Sejlklub?

John Mogensen, som slog igennem med “Der er noget galt i Danmark” døde i 1977, ligger i begravet i Dragør, ligeledes Dirch Passer, som døde i 1980, begravet i Dragør. Men er de begravet på samme kirkegård? Nej (JH på St. Magleby og DP på Dragør)

Før lufthavnen i Kastrup blev åbnet lå lufthavnen på Kløvermarken i Sundby, København, men hvornår åbnede Kastrup Lufthavn – 1921 eller 1925?

Hartkorn var mellem 1662 – 1903 det officielle grundlag for jordvurdering i Danmark og dermed for de derpå hvilende skatter, der var derfor udarbejdet omregningstabel i naturalier, men hvor mange gæs gik der til et hartkorn – 6 eller 12?

En kadrejer, er det en form for flydende købmand/handelsmand, som solgte vare til skibe i gamle dage eller er en kadrejer en person, som havde særlig kendskab til gødning med tang, som hentet på Sydstranden.

Dragør havde en gang to fyrtårne benævnt forfyr og bagfyr. De blev anlagt på Nordstranden i 1878 (nedlagt i 1906) og placeret med 375 meters afstand fra hinanden. Forfyret er i dag privat bolig. Bagfyret – findes bygningen den dag i dag? Nej / ja – på Vandværksgrunden – ligger mellem Stationsvej og Øresunds Alle.